Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Бирсен от кв. “Изгрев“ в Добрич, който помага на съкварталците си в кризата

Млад мъж, който живее в квартал „Изгрев“ в Добрич, реши да подпомогне съкварталците си. Със собствени средства той закупи хранителни продукти от първа необходимост на стойност 2000 лв. и приготви 130 пакета, които раздаде на крайно нуждаещите се домакинства в квартала.

Мъжът не смята, че е извършил геройство. Не искаше да се говори за това. „В  тези тежки времена, когато много хора изгубиха препитанието си, реших, че трябва да им се помогне“ – казва Асен Галинов, по-познат като Бирсен. Той има малък бизнес, семеен е,  с две деца. Според него примерът, който дава на децата си, е по-важен от думите.

„Исках да дам старт на една инициатива, която може да бъде подета и от други хора в града“ - допълва Бирсен. „Не е нужно да имаш много, за да дадеш. Важно е да дадеш от сърце“, завършва разговорът ни с него.

„Хората от квартал „Изгрев“ са благодарни за жеста. Но има още много нуждаещи се“ - споделя ромският лидер и бивш главен координатор за Североизточна България, който от 30 години се занимава с обществена дейност, Живко Стоянов.

c