Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Изработват инвестиционен проект на новия облик на пазара в Добрич

Обществена поръчка „Изработване на инвестиционен проект във фази „Технически” и „Работен“ за обект: „Нов облик на централен пазар град Добрич и прилежащата му територия” обяви Община Добрич. Процедурата е договаряне без предварително обявление.

Поръчката предвижда изготвяне на инвестиционния проект от участника, спечелил конкурса за идеен проект, във фази „технически“ и „работен“, съгласно условията на проведения конкурс. Проектът трябва да се съобрази с действащата регулация и съществуващите нивелети на улиците. За основа на разработване на проектните решения ще се използват изходните данни, предоставени от възложителя, идейния проект, както и забележките по него на КАБ-Добрич. Инвестиционният проект трябва да предвижда изпълнението на всички видове строително-монтажни работи и дейности, необходими за реализацията на строежа, в т. ч. подробно и точно изяснени в количествено и качествено отношение СМР, материали, оборудване, обзавеждане и изделия, необходими за изграждането на строежа.

Настоящата процедура - договаряне без предварително обявление, се провежда на основание чл. 79, ал. 1, т. 9 от ЗОП: "Услугата се възлага след конкурс за проект, проведен по реда на закона, като се изпращат покани за участие в преговорите на класирания участник или на всички класирани участници в съответствие с условията на конкурса", става ясно от обществената поръчка. Припомня се, че е проведен архитектурен конкурс за проект с наименование "Нов облик на Централен пазар, град Добрич и прилежащата му територия", обявен с решение от май 2019 година по реда на Закона за обществените поръчки. С решение на кмета от октомври м. г. е обявено класиране на конкурсните проекти на участниците в открит конкурс за проект, като на първо място е класиран проектът на "АДА - Агенция дизайн и архитектура" АД, София. Съгласно условията на конкурса, Раздел II "Награди и авторски права" от конкурсната програма част от наградата на победителя е право на директно възлагане изработката на технически/ работен инвестиционен проект при осигурено бъдещо финансиране. След приключване на конкурса възложителят изпраща уведомления да всички премирани и покана за договаряне до класирания на първо място участник. Ако класираният на първо място не приема поканата и се откаже от участие в договарянето, възложителят може да покани класирания на второ място.

От обществената поръчка става ясно, че покана е изпратена до „АДА – Агенция дизайн и архитектура” АД. Съгласно ЗОП жалба може да се подава в 10-дневен срок от публикуването на решението за провеждане на процедура на договаряне без предварително обявление.

От поканата до „АДА – Агенция дизайн и архитектура” АД е видно, че финансирането за изпълнението на обществената поръчка ще се осъществява от бюджета на Община Добрич и Капиталовата програма за 2020 година. Общата планирана стойност на поръчката е до 100 000 лева без ДДС.

Срокът да предаване на инвестиционен проект във фаза Технически по всички части не следва да надвишава 60 календарни дни, считано от датата на получаване на окончателни изходни данни, а срокът на предаване на проекта във фаза Работен не трябва да е повече от 45 календарни дни от датата на подписване на приемо-предавателен протокол, с който възложителят съгласува третия Технически проект.  

„АДА – Агенция дизайн и архитектура” АД трябва да предостави оферти до 17 часа на 9 април. Преговорите между участника и помощния орган на възложителя ще се проведат на 10 април от 14 часа в сградата на Общината.

c