Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

128 души са под карантина в Ген. Тошево, предлагат медиците да не плащат наем

128 души в община Генерал Тошево са поставени под карантина към днешна дата. Това стана ясно по време на проведеното заседание на общинския Кризисен щаб във връзка с превенцията от разпространение на COVID-19. Служители на Районното управление в града продължават проверките на лицата, които са поставени под карантина в общината. Екипи на службата патрулират в парковете, детските площадки, спортните съоръжения и по селата, като наблюдават за нарушители.

На заседанието на щаба кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров запозна присъстващите с всички мерки, които са предприети от властта във връзка с максималното ограничаване на заразата в общината през изминалата седмица. Градоначалникът сведе до знанието на всички заповедите, които вече са в сила. Към момента Общинска администрация, включително кметствата и кметските наместничества, Медицинския център, Районно управление на МВР, както и Районна служба ПБЗН са обезпечени с маски, ръкавици и дезинфектанти.

Всекидневно медиатори от Общинска администрация обхождат селата в общината с голямо ромско население. По време на обходите се раздават информационни листовки, като се призовава всички да спазват препоръките на карантина при извънредното положение.

Засилени са и проверките от страна на Общинска администрация в Домашен социален патронаж, който към момента храни близо 340 души от общината. Работи се при изключителни хигиенни мерки.

Всяка седмица се извършват и проверки на търговски обекти. Следи се за използването на маски, ръкавици и предпазни облекла от страна на служителите.

По време на общинския Кризисен щаб беше взето решението на следващото заседание на Общинския съвет да бъде предложено всички лекари, дентални специалисти и фармацевти, които използват общинско имущество за предоставяне на своите услуги, да бъдат освободени от наем за периода на цялото извънредно положение.

c