Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Родителите на заразеното с коронавирус бебе от Добрич се върнали от Германия

Родителите на 12-месечното бебе от Добрич, което е с коронавирус, са се върнали наскоро от Германия, научи Про Нюз Добрич. Преди два дни стана ясно, че те са дали положителни проби за Covid-19. След това са поставени под карантина от РЗИ.

Мъжът е на 35 години, а съпругата му е 30-годишна. Те са в добро общо здравословно състояние. Поради това първоначално са се лекували у дома. По време на карантината се е отбелязала лека симптоматика от страната на родителите. Детето през това време не е имало оплаквания. От вчера то  е настанено в инфекциозното отделение на МБАЛ Добрич, заедно с майка си, с ларинготрахеит, има температура и кашлица.

Общият брой на заразените с коронавирус в област Добрич са 11.  

Припомняме, че за първите четирима с положителни проби за COVID-19 в Добрич – три жени и един мъж, бе съобщено на 20 март. Те се завърнали от Австрия, там работили в курорт. Според източници на Про Нюз Добрич били контактни на първия болен от Варна – пътували в един самолет с него.

Мъж на възраст между 32 и 35 години от село Стефан Караджа бе петият заразен. Той е пребивал в Англия. Шестият болен от COVID-19 е мъж на 44 години от Добрич, дошъл също от Австрия. Тази седмица бе съобщено за заразени мъж на 50 години и 26-годишната му дъщеря от балчишкото село Оброчище. Дъщерята се завърнала от Франция.

Със семейството с малкото дете, броят на заразените стигна 11. Към момента няма данни за излекувани.

c