Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Първият автомат за домашни любимци е поставен в Добрич

Автомат за домашни любимци постави собственикът на ветеринарната клиника „Вива- Вет” в Добрич д-р Добрин Добрев. Той е монтиран на стена на клиниката, която гледа към ул. „Екзарх Йосиф”.

„Аз пътувам много и обикаляйки света ми е правило впечатление, че навиците на хората да почистват след домашните любимци се изграждат по-лесно в държави, където това е онагледено и е удобно да бъде направено”, сподели за Про Нюз Добрич д-р Добрев. Той разказа, че взаимствал модела от автомат, поставен на крайморската алея в Маями, САЩ. Допаднали му закачливият домашния любимец и приятният цвят.

Художественото оформление е дело на приятеля на ветеринарния лекар Венцислав Великов – художник на комикси за САЩ, а изпълнението - на племенника му инж. Добри Добрев от Шумен.

Д-р Добрев се надява този подход да увлече повече хора. Той разчита идеята му да „грабне” общината, но и организации, които искат да им е чисто.

Автоматът за домашни любимци е монтиран от няколко дни. Кошът е почти пълен, което означава, че десетки хора са го ползвали, сподели д-р Добрев.

От клиника „Вива-Вет“ се надяват, че идеята ще се възприеме от Общината и ще се потърсят начини за поставяне на автомати в парка и на други места в града, предпочитани от съгражданите ни за разходка на домашните им любимци.

c