Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Депутатът с коронавирус дари 1000 маски на болницата в Добрич преди дни

1 000 предпазни маски дари преди дни – на 26 март, на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич народният представител д-р Хасан Адемов, за когото бе съобщено, че е с положителна проба за коронавирус. Същото дарение е направил и за болницата в Исперих, от където е родом.

Ето какво написа във Фейсбук депутатът:

„Днес освен в МБАЛ Исперих направих второ дарение на 1 000 предпазни маски на МБАЛ Добрич! Това е регион, където са регистрирани 7 носители на коронавирус. На медицинския персонал от предния фронт пожелавам кураж, а на вирусоносителите скорошно оздравяване!”

За дарените 1 000 маски за многократна употреба съобщи и МБАЛ в Добрич.

Про Нюз Добрич се свърза с областния лидер на ДПС д-р Ердинч Хаджиев. За медията ни той каза, че е научил тази сутрин от медиите за положителната проба на д-р Хасан Адемов. Д-р Хаджиев нямаше информация дали народният представил е връчил лично дарението в болницата в Добрич. Във въпросния 26 март двамата не са се видели, тъй като областният лидер на ДПС бе на заседание на Общинския съвет на Община Добричка.

Д-р Ердинч Хаджиев е общопрактикуващ лекар в няколко села – Хитово, Коларци, Воднянци, Алцек, Балик. Впечатленията му са, че повечето хора  там спазват наложените мерки за неразпространение на COVID-19. В лекарския му кабинет задължително се влиза с маски, в магазините пускат по един, също с маски. Опитваме се колкото се можем да съдействаме, допълни лекарят. 

c