Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Съветници поискаха по-строг контрол на фирмите, грижещи се за чистотата в Добрич

„Чист ли е нашият град? Аз живея в Добрич и виждам, че не е така. Толкова много средства са се отделили за почистване на този град, а защо той не е чист?“ - това попита по време на дебатите по отчета за изпълнение на дейностите, заложени в Общинската програма  за опазване на околната среда през 2019 година, общинският съветник Галин Господинов (ГЕРБ/СДС). И поиска по-строг контрол над фирмите, които се грижат за чистотата в Добрич. „Защото в тази криза, когато нямаме възможност да издържаме фирмите си, да се пилеят средства и да няма ефект е просто недопустимо”, посочи съветникът.

Господинов изрази безпокойството си, че, въпреки нетежката зима, през която заради липсата на сняг не е пръскано с луга и опесъчавано, улиците са в изключително лошо състояние. За пример той даде две улици – „Калиакра” и „Ангел Стоянов” в Северната промишлена зона.

Съветникът посочи, че ремонтът на „Калиакра” е приключил преди два месеца, тя не е асфалтирана и се носи безкрайно много прах. По думите му е толкова много, че се мери с пръст. Около кофите за отпадъци мръсотията е безкрайна, не се изхвърлят навреме, каза още Господинов.

„Не мога да затворя очите и обонянието си и не мога да се съглася с данните от пункта, който е разположен до ОУ „Хан Аспарух”, за чистотата на въздуха“, така аргументира решението си да не подкрепи отчета съветникът Тихомир Иванов (ВМРО). Той сподели, че на него и на хиляди други добричлии им се налага буквално да измиват прозорците от сажди. Не мога да се съглася, че въздухът в нашия град е с намалени нива на фините прахови частици, категоричен бе Иванов.

c