Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Пациент със съмнения за Covid-19 е приет в болницата в Добрич

В болницата в Добрич е настанен мъж от с. Оброчище, за когото има съмнения, че е заразен с коронавирус. Съпругата и дъщеря му са се завърнали от Франция. Изтекъл е 14-дневният срок на тяхната карантина и те нямат симптоми на заболяването. Мъжът обаче е откаран с линейка в болницата. Твърди се, че той е изкарал преди време пневмония.

Това съобщиха за Про Нюз Добрич източници от селото.

От Областния кризисен щаб, като се позовават на секретаря му и директор на Регионалната здравна инспекция д-р Светла Ангелова, потвърдиха, че има такъв пациент, който е приведен в болницата в Добрич със съмнение за Covid-19. Взета е проба и в близките дни се чака резултатът.

Съпругата и дъщерята са изкарали карантината и при тях няма проблем.

Припомняме, че заразените с коронавирус в Добрич са шестима.

За първите четирима заразени с COVID-19 в Добрич – три жени и един мъж, бе съобщено на 20 март. Те се завърнаха от Австрия, там работили в курорт. Според източници на Про Нюз Добрич били контактни на първия болен от Варна – пътували в един самолет с него.

Мъж на възраст между 32 и 35 години от село Стефан Караджа бе петият заразен. Той се завърна от Англия, където живее и работи от 3-4 години. Шестият болен от COVID-19 е мъж на 44 години от Добрич, дошъл също от Австрия. Той и петият болен се лекуват в Инфекциозно отделение на болницата в Добрич.

c