Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Гражданин събра 8100 лева дарения за болницата в Добрич

„Кампанията, която организирах за дарение на средства за МБАЛ - Добрич приключи. Дарени са 8100 лв.“, обяви Тихомир Иванов – Шпингела. Той благодари на всички дарители с пожелание за здраве и да са все така добри.

Той обяви кампанията преди седмица в социалната мрежа и призова добричлии да се включат в нея. Тихомир пръв даде пример, като дари 500 лева, с които имаше намерение да подмени гумите на АТВ-то си. Сред първите, откликнали на апела му, бе 10-годишният Божидар. Той предостави събраните в касичката си 60 лева.

Както Про Нюз Добрич писа, в кампанията са се включили няколко фирми на негови приятели, но основно участват обикновени хора, включително от Белгия и Германия. Ученически клас решил също да се подкрепи МБАЛ и събрал около 300 лева.

Междувременно неизвестни разбиха в нощта на петък срещу събота офиса на Тихомир Иванов. Пред Про Нюз Добрич той изрази подозрение, че, вероятно престъпниците са мислили, че събраните средства за кампанията са в офиса и затова са го разбили.

Той увери, че събраната сума за кампанията, не е била в офиса и ще отиде по своето предназначение – в подкрепа на болницата в Добрич в борбата й срещу разпространението на COVID-19. Средствата ще бъдат изразходвани, според нуждите на лечебното заведение, по решение на ръководството му.

c