Водещи новини - дясно Здраве

6 са заразените с COVID-19 в Добрич, новите случаи в страната са 5

5 са новите случаи на COVID-19 по данни на Националния оперативен щаб. Така общо потвърдените у нас случаи на COVID-19 стават 359. Не са регистрирани нови административни области, на чиято територия да е регистриран случай на COVID-19. Новите случаи са разпределени както следва: два в София, един в Плевен, един в Монтана и един в Благоевград.
113 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия, като 13 от тях са интубирани.
По отношение на общата картина: 56% от регистрираните у нас случаи на COVID-19 са при мъже, респективно – 44% при жени. Средната възраст на лицата, дали положителна проба за новия коронавирус, е 45 години.
Регистрираните случаи по административни области са както следва: Благоевград – 11; Бургас – 14; Варна – 17; Велико Търново – 2; Габрово – 2; Добрич – 6; Кърджали – 5; Кюстендил – 2; Ловеч – 1; Монтана – 17; Пазарджик – 7; Перник – 5; Плевен – 9; Пловдив – 21; Сливен – 4; Смолян – 7; София – 223; Стара Загора – 2; Хасково – 1; Шумен – 3.
Общо излекувани до момента са 17 лица.

Припомняме, че за първите четирима заразени с COVID-19 в Добрич – три жени и един мъж, бе съобщено на 20 март. Те се завърнаха от Австрия, там работили в курорт. Според източници на Про Нюз Добрич били контактни на първия болен от Варна – пътували в един самолет с него.

Мъж на възраст между 32 и 35 години от село Стефан Караджа бе петият заразен. Той се завърна от Англия, където живее и работи от 3-4 години. Шестият болен от COVID-19 е мъж на 44 години от Добрич, дошъл също от Австрия. Той и петият болен се лекуват в Инфекциозно отделение на болницата в Добрич.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *