Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Нови 37 заразени с COVID-19 у нас, още 1 във Варна

37 са новите потвърдени случаи на COVID-19 у нас от изминалата нощ. Общият брой на заразените в страната вече е 313. За София заразените са 200, 11 са само за денонощието. Един нов случай във Варна, двама в Пловдив (мъж и жена ), 4 в Бургас (семейство с две деца) и 2-ма пациенти в Кърджали. Това стана ясно по време на редовния сутрешен брифинг на Националния оперативен щаб.

Най-възрастният пациент е 86-годишен, а най-малкият е 3-годишно дете. Още един от наблюдаваните пациенти е починал тази сутрин, съобщи ген.-майор Венцислав Мутафчийски. Мъжът е бил в тежко състояние - от настанените в "Пирогов".

"Тревожно е състоянието на пациентите от по-високата възрастова група, включително и на 86-годишната жена, която се намира във ВМА. Тя е пред интубация и с изключително тежка клинична картина, която се развива много бързо. За четири дни от състояние без оплаквания до изключително тежка клинична картина", обясни още проф. Мутафчийски.

На зададен журналистически въпрос: - Хиляди студенти се готвят да пътуват на бригади в САЩ, в края на месец май. Възможно ли е?, отговорът от проф. Мутафчийски (с чувство на хумор) беше: - Хиляди студенти не се готвят да пътуват никъде!

След изнесените от проф. Мутафчийски последни случаи на потвърдени заразени с коронавирусна инфекция става ясно, че 13 са вече общо лекарите у нас, които до момента са с COVID-19, a полицаите двама.

Следват още подробности от брифинга >>>

c