Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Община Добричка отпусна средства за подготовката на участник в Олимпиадата

Еднократна помощ отпусна днес Общинският съвет на Община Добричка за подготовката на щангиста Юндер Бейтула от СКВТ „Добруджа” за спечелване на квота за участието му в Олимпийските игри в Токио. Сумата е в размер на 610 лева.

Дебат предизвика фактът, че Япония обяви отлагането на Олимпиадата. Стана ясно, че през април предстои Европейско първенство в Москва, което е решаващо за Бейтула спечелване на квота. Присъстващ в залата гражданин посочи изявление на Руската Федерация, че няма да допуска чужди граждани до 1 май. Все пак съветниците гласуваха сумата за спортиста, тъй като той продължава да се подготвя в дома си в с. Фелдфебел Дянково, а и е възможно европейското в Русия да се проведе скоро.

Юндер Бейтула е майстор на спорта по вдигане на тежести от 2009 година, посочва в искането за отпускане на средства президентът на СКВТ „Добруджа” Петко Геогриев. Той е многократен републикански шампион за различни възрастови групи и категории. Спортист №1 на град Добрич за 2019 година. Участник е в много международни състезания. Последните му изяви на международния подиум са:

1. Световно първенство за мъже:

- 2019 година, Патая, Тайланд, изтласкване - бронзов медал, двубой - пето място.

Предолимпийски турнири:

- 2020 година, Доха, Катар, двубой - пето място,

- 2020 година, Рещ, Иран, двубой - сребърен медал,

- 2020 година, Малта, двубой, златен медал.

Снимка: Gettyimages

c