Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Готовност за посрещане на заразени в Ген. Тошево, 15 са доброволците

След проведена няколкодневна доброволческа акция, 15 души от общината - на различна възраст и с разнородна професионална насоченост са се отзовали на призива, съобщиха от общинската пресслужба в Ген. Тошево.

Доброволческата кампания е проведена във връзка с обявеното извънредното положение в цялата страна. При възникване на необходимост, отзовалите се 15 човека ще подпомагат дейността на сформираното доброволно формирование към Общинска администрация. Заявилите готовност са включени в списък, който е предаден на Централния оперативен щаб, координиращ  противоепидемичните мерки в цялата страна, потвърдиха от местната администрация.

"В случай на констатиран жител с COVID-19 на наша територия, доброволците ще изпълняват задачи, свързани с разнос на медикаменти и храна, дезинфекция на потенциални заразни места, както и дейности в помощ на общинското доброволно формирование. Всички лица, които ще бъдат ангажирани при евентуална кризисна ситуация, ще получат конкретни инструкции и указания за изпълнение на съответната възложена дейност", коментираха от Общината.

За да бъдат предпазени и максимално добре защитени, за доброволците е подсигурен специализиран защитен комплект, включващ - предпазен гащеризон, маска, ръкавици и очила/шлем.

От Общината отправят апел към жителите на община Генерал Тошево – да бъдат отговорни и да си останат по домовете!

c