Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Десетки сигнали за бедстващи хора постъпват в БЧК в Добрич

Десетки обажданията за бедстващи хора във връзка с обявеното в страната извънредно положение постъпват в Областния съвет на БЧК в Добрич. От там припомнят, че бе обявен тел. 058/ 602 247, на който от 9 до 16 часа в делнични дни се приемат сигнали.

Такива се подават не само за двете групи, за които приоритетно БЧК пое ангажимент и го изпълнява - възрастни самотни хора над 75 г. и лица под карантина, а и от други уязвими групи – останали без работа и доходи, хора с трайни увреждания, хора без доходи и без социални помощи, родители, които отглеждат сами децата си и други.

ОС на БЧК в Добрич припомня, че обяви дарителска кампания от 17 март до 17 май т. г. с апел към фирми и граждани от област Добрич за набиране на финансови средства и дарения в натура на трайни пакетирани храни, месни и други консерви готови за употреба, дезинфектанти за дома и лична употреба. В първата седмица на кампанията съпричастни бяха Татяна Георгиева - 30 лв. и Александър Радев - 10 лв., на които сърдечно благодарят.

От милосърдната организация правят повторно обръщение, защото има нуждаещи се хора. Въпреки че БЧК е с недостатъчен ресурс, в тази отминала седмица е помогнато с финансови средства на 9 крайно нуждаещи се лица и семейства. Предоставени са хранителни продукти от Кампанията на БЧК и БИЛЛА „Купи и дари“ на 10 семейства от Добричка община, на 2 жени на 86 и 87-годишна възраст са закупени хранителни продукти със собствен ресурс и са доставени до домовете им. На 25 март, съвместно с Община град Добрич и Общинска полиция, БЧК участва в разнасянето на хранителни пакети на 19 бедни семейства, чиито деца учат в ОУ “Н. Й. Вапцаров“. Храните са закупени със средства на учители и персонал на самото училище с директор Тодор Керанов. 

Броят на чакащите и записани в БЧК крайно нуждаещи се от финансова помощ и хранителни продукти (както и за дезинфектанти, лични предпазни средства и пр.) с всеки изминал ден расте.

От БЧК отправят молба към гражданите да преценяват до каква степен са за подпомагане, тъй като възможностите са ограничени.

Кампанията продължава, силно се надяваме, че в Добруджа има добри хора, които ще протегнат ръка за своите по-бедни съграждани, уверени са от организацията.   

Може да дарите по следния начин:

  • - В ОС на БЧК в Добрич, Фонд „Милосърдие“ – в касата на БЧК
  • - По сметка в UniCredit Bulbank, клон Добрич 
  • IBAN: BG 59 UNCR 9660 1006277714.

Повече информация можете да получите на телефон: 058/ 602 247

Областен съвет на БЧК-Добрич, ул. „Отец Паисий“ № 19.

c