Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Модерен ЕЕГ апарат ще закупи Община Крушари за болницата в Добрич

Предложение на кмета на Крушари Илхан Мюстеджеб общината да закупи многофункционален 25-канален цифров ЕЕГ апарат за нуждите на Отделението по неврология към МБАЛ в Добрич ще разгледа на предстоящото си заседание на 31 март Общинският съвет. Изпълнителният директор на болницата д-р Светозар Байчев e заявил необходимост от закупуването на тази специализираната техника.

Община Крушари е акционер в търговско дружество МБАЛ и притежател на 1,06 на сто от капитала или 9 005 броя поименни акции, което дава право да извърши  подобен разход.

Болницата в  Добрич ползва за диагностика на пациентите електроенцефалограф, въведен в експлоатация през 2005 г., като тази техника е морално остаряла и при изследвания дава много дефекти. Към настоящия момент лечебното заведение има остра нужда от осигуряване на нов високотехнологичен електроенцефалограф, който ще бъде позициониран в Отделението по неврология и ще обслужва пациенти от цялата област, включително и от община Крушари. Медицинската техника е безспорно необходима и осигуряването й ще е изцяло в полза на пациентите.

Снимката е илюстративна

c