Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Семейството на починалото дете от Кардам влезе в новия си дом, осигурен от дарители

Баба Стоянка, дядо Живко, братчетата и сестричетата на 9-годишния Стефан от генералтошевското село Кардам, който почина през м. г., се настаниха преди дни в новия си дом. Това съобщи организаторката на кампанията в подкрепа на почерненото семейство Вили Димитрова.

Както Про Нюз Добрич писа, собственикът на къщата направи голям жест, като намали цената й от 10 000 на 6 500 лева. Към момента тя е само карапирана, но въпреки това той се е съгласил семейството да се премести в нея.

Децата са безкрайно щастливи, сподели Вили Димитрова.

Предвидените ремонти на къщата се отлагат заради обявеното в страната бедствено положение. За тях ще са нужни средства, така че набирането им продължава. Благотворителни кутии има поставени в Генерал Тошево и Добрич. Вили Димитрова благодари от сърце на всички съпричастни и помагащи хора.

Припомняме, че 9-годишният Стефан почина в дома си в с. Кардам на 27 октомври м. г. Две от сестрите му бяха лекувани в болница във Варна, едната бе в критично състояние с увреждане на сърцето. Другите три деца от семейството бяха приети в МБАЛ в Добрич. Майката на децата избяга от дома им, а баща им е в затвора. В момента за тях се грижат баба им и дядо им.

c