Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Временна организация на движение по РПМ за територията на обл. Добрич

Въведена е временна организация на движението с пропускателен режим - по второкласната и третокласна Републиканска пътна мрежа, поради разпоредените противоепидемични мерки на територията на обл. Добрич, съобщиха от ОПУ-Добрич

Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС:

  • - при км 77 и км 88 на път II-71 Силистра - Добрич
  • - при км 70 и км 77 на път II-27 Балчик - Нови Пазар
  • - при км 43 и км 52 на път II-29 Добрич - Варна
  • - при км 0 на път III-293 Добрич - с. Коритен
  • - при км 34 път III-7105 Добрич - с. Балик

Няма въведени ограничения поради извършването на ремонтни дейности.

Припомняме, че шест са изградените КПП-та вход-изходните главни пътни артерии, свързващи град Добрич със съседните областни центрове.

Автомобили и служители на ОД на МВР са разположени на следните вход/изходи:

  • Главен път Добрич – Варна
  • Добрич – Албена
  • Добрич – Балчик
  • Добрич – Генерал Тошево
  • Добрич – Шумен
  • Добрич – Силистра

Денонощни са КПП-тата около Добрич, трябва да имат декларации за преминаване

Със заповед на министъра на здравеопазването, от 00:00 часа на 21 март, на входовете и изходите на областните градове са изградени контролно-пропускателни пунктове, през които се допуска влизането и излизането на граждани само при възникнала неотложна необходимост.

На входно-изходните точки на Добрич има изградени шест КПП-та. Такива има вход/изход в посока Варна, Албена, Балчик, Генерал Тошево, Шумен и Силистра. Те ще функционират до второ нареждане. 

От МВР съобщиха, че, за да се избегнат излишни струпвания и опашки от граждани пред общините и гишетата на дирекция „Български документи за самоличност“ за смяна на адрес и отразяването му в личните карти, спешен порядък бе изготвена бланка за декларация. Тя ще служи за представяне пред контролно-пропускателните пунктове в областните градове, които бяха изградени във връзка с изпълнението на заповедта на министъра на здравеопазването, с която се въвеждат нови противоепидемични мерки от 21 март 2020 г.

Пуснаха образец на декларацията за преминаване през КПП-тата (документ)

На КПП-тата също трябва да разполагат с разпечатаната бланка, за да могат гражданите да я попълват на място.

Гл. комисар Христо Терзийски, директор на ГД „Национална полиция”: Бланка-декларация, която гражданите да могат да попълват собственоръчно на тези изградени КПП-та, като в нея да може да се отбелязва адрес по местоживеене, ако е различен от постоянния и настоящия, с цел да не се правят струпвания на гишетата на български документи за самоличност за промяна местоживеененто на гражданите. Също, в тази декларация ще бъде отбелязван работодател, където лицето работи и ще се иска заверка от работодателя.

От ОД на МВР в Добрич реагират на подадени сигнали, включително и от общините - за струпвания на лица, както за друг вид нарушения на разпоредбите.

c