Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Затвориха границите на България за пристигащите от 17 рискови държави

От 00:00 ч. на 18.03.2020 г. временно се забранява влизането на територията на Република България на лица, пристигащи от Китай, Иран, Бангладеш, Индия, Малдиви, Непал, Шри Ланка, Испания, Италия, Република Корея, Северна Корея, Великобритания, Северна Ирландия, Франция, Германия, Нидерландия и Швейцария, с изключение на български граждани, членове на семействата на български граждани и лица със статут на постоянно и продължително пребиваване на територията на Република България, както и членовете на техните семейства.

Всички български граждани и граждани на други държави с постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на България и членовете на техните семейства, които пристигат на границите на страната от посочените страни, се поставят под карантина за 14 дни.

За чужди граждани - водачи на тежкотоварни автомобили, които влизат на територията на България от горепосочените страни, се прилага следната мярка: влизат на територията на Република България, разтоварват превозваните стоки и незабавно напускат територията на страната, като времето на преминаване не може да надвишава 24 часа.

c