Сряда, 17 април 2024

17.04.2024

Последвайте ни

Вечерен час за малолетни и непълнолетни въвеждат в Тервел

Днес ще бъде издадена заповед за въвеждане на вечерен час за малолетни и непълнолетни лица, съобщават от Община Тервел. Мярката е във връзка с недопускането разпространението на коронавирус.

От Общината посочват още, че е организирано да бъдат пръскани с разтвор на хлорна вар над 50 публични места в.Тервел. Сред тях са: входове на банки и банкомати, аптеки, магазини за хранителни стоки, заведения, приготвящи храна за дома, спортни и детски площадки. Пръска се два пъти дневно от служители на Община Тервел.

Двама здравни асистенти, наети по проект на Община Тервел, осигуряват режим на пропускане в аптеките в града, с цел недопускане на струпване на хора в помещенията и спазване на дистанция на чакащите пред тях.

Маски за лице се шият в „Дека“ ООД и в Дома за стари хора (инициатива на домуващите и персонала). Осигурени са маски за комунални работници, служители, които работят с граждани в общината и в други институции. Маските са за многократна употреба и следва да се изпират с топла вода (най-малко 60 градуса). Предстои и втора доставка, които ще служат за резерв за бъдещ период.

Общината има готовност да предоставя чрез служителите на Домашния социален патронаж услугата закупуване на лекарства и продукти от първа необходимост за възрастни хора, които нямат близки в населените места от общината. Към момента се установява, че самотните възрастни хора се подпомагат от техни съседи. Въпреки това, в случай, че възникне необходимост от закупуване на лекарства и храни и няма познат човек, който да помогне, възрастните хора могат да се обаждат на телефона в Община Тервел: 05751 2075, на който отговаря техническият секретар на кмета.

За пореден път Община Тервел призовава гражданите да ограничат излизанията си до най-неотложните случаи. Възрастните хора да избягват да посещават места, където има голям човекопоток.

Снимката е илюстративна

c