Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Трима под карантина в община Тервел, 62-ма са се завърнали от рискови страни

В населените места от Община Тервел през последните пет дни са се завърнали от страни, определени като рискови по отношение на епидемията от коронавирус, общо 62 души, съобщават от кметството. Три лица са с наложена карантина – едно в с. Попгруево и две лица в Тервел. Тримата са водачи на тежкотоварни автомобили в транспортната фирма в града.

По отношение на пътуващите шофьори на камиони и във връзка с множеството запитвания на граждани, от Общината разясняват:

На 17.03.2020 г. беше публикувана заповед на Министъра на здравеопазването, в която се указва, че за българските граждани – водачи на тежкотоварни автомобили, пристигащи от т. нар. рискови държави , се установяват следните мерки: “ за водачите, които разтоварват стоки и товари и предвиждат отпътуване в следващите дни, за периода на престой на територията на Република България се поставят под карантина, като изпълнението на мярката се контролира с оказване на пълно съдействие от превозвача, чийто служител е съответният водач, до напускане на страната от водача“ , т. е движението на шофьорите за превоз на суровини и стоки в чужбина не е ограничено, но за времето, в което са в домовете си в Община Тервел, те трябва да бъдат под карантина.

c