Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

60 крайно бедни от община Крушари ще получават топла храна

В рамките на няколко часа Общинска администрация – Крушари събра информация от всички населени места от общината за лица, нуждаещи се от спешно подпомагане.

Над 60 лица без никакви доходи, тежко болни, самотно живеещи стари хора, в чиито населени места липсват търговски обекти, ще бъдат подпомогнати за времето на действие на извънредното положение в страната.

На възрастните хора и лицата в риск ще бъде доставяна ежедневно топла храна, приготвяна в базата на Домашен социален патронаж, която ще включва супа и основно ястие. Създадена е необходимата организация от страна на кметовете на селата за пълно съдействие за получаването и разноса на топлия обяд.

Стойността на обяда и всички съпътстващи разходи ще бъдат поети от  общинския бюджет и са обезпечени от собствени приходи.

Община Крушари може да е най-малката община в областта, сигурно и с най-малко собствени приходи, но в момент като този, залък хляб за гладния е истинската грижа за хората, защото за голямата част от тях, доставеното днес от нас ще е единствената им храна за деня, заяви Илхан Мюстеджеб – кмет на община Крушари.

c