Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

В пъти намаляха пациентите в ДКЦ I в Добрич

Коридорите на Диагностично-консултативен център I в Добрич видимо се поизпразниха, съобщи за Про Нюз Добрич управителят на лечебното заведение д-р Мариян Ананиев. По думите му пациентите са намалели, и то не символично, а в пъти. Болните спазват изискванията да са на разстояние един от друг и докато чакат пред касите няма струпвания.

Нашите големи сили, доколкото ги имаме, са хвърлени в посока хигиенни и дезинфекционни мероприятия, плюс защитни средства за служителите. Това сподели д-р Ананиев на въпрос какви мерки се вземат за недопускане разпространението на COVID-19. „Осигурили сме маски и дезинфектанти, които бързо се изчерпват, защото потреблението е голямо. Но пък текущо успяваме да намерим, макар и на завишени цени”, посочи лекарят.

В ДКЦ I е създадена нужната организация да няма струпване на хора. Разлепени са навсякъде табели – за да са информирани да не са в много плътен контакт, да няма наситеност, което е много важно, обясни управителят на лечебното заведение. Поставени са дозатори с дезинфектанти на достъпни места в коридорите за пациентите.

Хвърляме усилия в дезинфекция на плоскости, плотове - местата, където хората контактуват с открити части на тялото, и подовете, посочи д-р Ананиев. Той сподели, че по благоприятно стечение на обстоятелствата в началото на годината е закупена професионална машина за подове. В момента почистването и дезинфекцирането става с нея. Частично заменихме старите ръчни средства с машинно почистване, което дава резултат, допълни лекарят.

c