Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

На по-често от половин час се прави дезинфекция в ДКЦ II в Добрич

Рязко са намалели пациентите на Диагностично-консултативен център II в Добрич, научи Про Нюз Добрич от управителя д-р Валери Веселинов. По думите му лечебното заведение се посещава от хора, които наистина са с някакъв неотложен проблем. Тези, които преценяват, че не е необходимо спешно да потърсят лекарска помощ, не идват, обясни лекарят.

Пред касите и пред аптеката има случаи, в които се събират повече от трима-четирима души, но охраната е инструктирана, посочи д-р Веселинов. Тя допуска само по един човек и следи чакащите да са на по 2-3 метра разстояние един от друг. Хората са отговорни и самите се пръскат из фоайето, абсолютно спокойно е, каза управителят на ДКЦ II.

По думите му има лични защитни средства за персонала. Маските са малко кът, но очакваме всеки момент централна доставка, обясни той.

В лечебното заведение се извършва стриктна дезинфекция. На всички входове и между секторите са поставени постелки с дезинфектант. Отделно от това през половин час, а и по-често с дезинфектант се обтриват всички повърхности, до които се допират хора. Най-много това са плотове на лаборатории, дръжки на врати, на кабинети, на входове. „На практика се прави постоянно”, каза д-р Валери Веселинов. И обясни, че санитарката тръгва от първия етаж, дезинфекцира всичко до последния и отново се връща от където е започнала на първия.

c