Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Хуманно - Около 60 са пожелали да станат доброволци в болницата в Добрич

От сутринта имаме многократни обаждания от хора, които искат да станат доброволци, може би са 50-60. Това съобщи за Про Нюз Добрич главната медицинска сестра Милена Иванова. Както вече писахме, лечебното заведение набира доброволци, които ще бъдат ангажирани в извършване на предварително отдиференциране на пациентите, нуждаещи се от болнична помощ. Призивът бе отправен във връзка с обявеното в страната извънредно положение заради COVID-19.

Не се изисква от доброволците да имат каквито и да е умения, достатъчно е да имат кураж, обясни Иванова. По думите й най-важното е да вземат за себе си информирано решение. Трябва да уведомят работодателя си и семейството си, че предприемат такава работа. След като имат тяхното съгласие – да се обадят на посочения телефон, за да бъдат записани личните им данни и номер за връзка.

Главната сестра обясни, че става дума за работа пред портала на болницата. По колко часа ще работят ще стане ясно след като бъде изработен график, който ще зависи от броя на доброволците. „Ще задават стандартни въпроси, които ще им бъдат дадени и ще насочват пациентите според отговорите в две посоки, за да не се смесват потоците и да се селектират болните”, обясни Милена Иванова. Тя допълни, че това е преден фронт и е риск за доброволците, те ще работят с пациенти, които търсят болнична помощ. За това трябва да преценят дали са готови да извършват такава доброволческа работа, допълни главната сестра.

Ако желаете да станете доброволец в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич трябва да се обадите на тел.: 0884 540 998.

c