Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Болницата в Балчик е определена за инфекциозна и да посреща лица с коронавирус

След проведено съвещание на областния управител на Добрич Красимир Кирилов на Областния координационен щаб и Областния съвет по здравеопазване в Добрич с кметовете и лекари от общините стана ясно, че Многопрофилната болница в Балчик е определена да бъде Инфекциозна болница и да посреща лица с наличие на коронавирусна инфекция. Това съобщи кметът на каварненската община Елена Балтаджиева.

Тя допълни, че при нужда пациентите от Балчик ще бъдат пренасочвани за лечение в МБАЛ-Каварна. Д-р Светла Ангелова – директор на РЗИ-Добрич потвърди, че на територията на добричка област няма регистриран с COVID-19.

23 лица от цялата област са в домашна карантина. Необходимо е гражданите да излизат само при необходимост, да изпълняват препоръките на компетентните лица. За пенсионерите, които трябва да си получат пенсията, това може да стане и на място по домовете, изтъкна Балтаджиева и препоръча пътуването да населените места да се ограничи, собствениците на пътническите превози да извършват необходимата дезинфекция, да подържат микробусите чисти.

Автогарата трябва да има на разположение дезинфектанти.

Всяко действие по неизпълнение на разпоредбите от издадените до сега заповеди ще бъде следено от служителите на реда. Общината има готовност за създаване на Доброволчески формирования.

Източник: Радио Варна

c