Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Малцина в Добрич аплодираха медиците ни, призовават за мощна подкрепа утре

Жителите на редица градове у нас излязоха по балконите на домовете си в неделя вечер и аплодираха. Целта бе да се подкрепят медиците, които са на първа линия с борбата в коронавируса в България.  Призивът бе това да стане в 21 часа. В Добрич също имаше аплодиращи, макар и малцина. В някои от кварталите не се чуха никакви ръкопляскания, а на други места те отекваха самотно в мрака.

Събитието е на Българската агенция за развитие, което приканва всички българи да излязат на балконите си днес в 21:00 часа и да ръкопляскат.

Целта е да се подкрепят медиците, които са на първа линия с борбата в коронавируса в България. В Мадрид се случи нещо подобно. Хората искат лекарите, сестрите, санитарите и всички останали, които лекуват заразените, да знаят, че ние ги подкрепяме и сме им благодарни.

По-масово респект към хората, които са на първа линия в битката със заразата, изразиха жителите на София, Пловдив, Стара Загора, Благоевград, Белица и др. 

В социалните мрежи потребители апелират този жест на уважение да се повтори и в понеделник, точно в 21 ч. Очакванията са, че тогава Добрич ще се включи по-масово. "Нека сме единни и покажем, че ги подкрепяме и благодарим", призовават граждани.

Снимката е илюстративна

c