Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

По два пъти на ден дезинфектират автобусите на градския транспорт в Добрич

Заседание на Общинския щаб за действия при бедствия и аварии свика кметът на Добрич заради усложнената епидемиологична обстановка, съобщават от местната администрация. Членовете на щаба бяха запознати с двете заповеди на кмета, касаещи намаляване на риска от разпространение на грипната епидемия и коронавирус.

Припомняме, че се отменят всички планирани обществени събития, културни и спортни мероприятия, провеждани на закрито. Детските ясли, градини и социалните заведения продължават работата си при ежедневен медицински контрол и спазване на всички противоепидемични мерки. Клубовете на пенсионера на територията на Община град Добрич  преустановяват дейността си.

Набелязаха се и допълнителни мерки, сред които измиване на спирките на обществения транспорт с последващо дезинфекциране. Общинското предприятие „Градски транспорт-Добрич“ извършва необходимите превантивни мерки, които включват дезинфекция на автобусите по два пъти на ден и осигуряване на предпазни маски на служителите. Областният съвет на БЧК отменя всички предвидени мероприятия в дейността си.

Ръководителите на лечебните заведения запознаха щаба с възможностите си за поемане на болни при усложняване на обстановката. Кметът на призовава гражданите и институциите за висока лична и обществена дисциплина за намаляване на риска от разпространение на заболяването.

c