Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Миро празнува рожден ден с нова песен. Чуйте "Очите"!

„Очите“ е новата песен на Миро, която певецът от Добрич представи на своите почитатели преди броени минути днес, точно на 44-ия си рожден ден.

 „Очите“ е по музика и текст на Миро и с аранжимента на Искрен Тончев – Искрата.

&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2pOp7ZKCWmg4-9trpzjaW_dltB5GMl83JM8ggJde361U69FWEIuOzPVp4

 Преди дни певецът сподели в „Шоуто на Николаос Цитиридис“ по btv, че новият му албум ще се казва „Мироглед“. Както сам певецът каза, една от песните в него е: „Уау! Това аз да го кажа за моя песен, вече е… И толкова много я харесвам, че дори няма да й направя клип. Искам да видя една песен до къде може да стигне без клип. Просто ще я пусна, за да може всеки да си я представи, защото клипа малко или много те слага в рамки “. Пред тв водещия с гръцки корени Миро сподели, че песента се казва „Сподели“, и в нея творецът задава много въпроси. А слушателите сами ще визуализират текста и ще открият отговорите за себе си.

Мирослав Димов Костадинов, както е рожденото име на певеца, композитор, текстописец и продуцент от Добрич, е роден на 10.03.1976 г. През 1991 г. е открит от добричкия вокален педагог Георги Сарандев,  който му разкрива богатството на музиката и подкрепя развитието му.

През 1995 г. Миро  печели фестивала „Откритие“, представя се прекрасно  на „Златния Орфей“ и става представител на България на фестивала Памукале в Турция.

През 2000 г. заедно с Галина Курдова създават „Каризма“. Само за една година дуетът се превръща в най-популярното име в България и печелят над 50 отличия. 7 поредни години те издават по един сингъл на година. Тази нетрадиционна стратегия превръща всяка тяхна песен в културно събитие.

Седем години по-късно се разделят, оставяйки зад гърба си един-единствен албум – „Еклисиаст“, който включва първия солов сингъл на всеки един от тях и серия от номер 1 сингли – „Рискувам да те имам“, „Колко ми липсваш“, „Ще избягам ли от теб“, „Минаваш през мен“ и др. Песента на Миро „Някога преди“ се превръща и в първия му самостоятелен успех, достига до номер 1 във всички представителни класации в страната.

През 2008 г. Миро стартира солова кариера с албума „Омиротворен“, който се превръща в един от най-продаваните в българската музикална история, а самият певец  е първият артист, признат от всички музикални гилдии в България.

Септември на 2008 г. без никаква реклама, излиза официалният сингъл на албума „Губя контрол, когато“. Песента е превръща в абсолютен музикален лидер спрямо всички музикални стилове в страната. За първи път българска песен е най-ротирана в радиостанциите, като изпреварва утвърдените световни хитове, които заливат България по това време. Песента носи на Миро отличия от всички представителни награди в България, като дори получава международен приз от MAD TV Гърция. Другите сингли от албума са дует с Анелия – „Завинаги“, „Август е септември“ и дует с Крум „В едно огледало/Salma Ya Salama“ също достигнали до номер 1 в класациите. „Омиротворен“ се превръща в един от най-продаваните албуми в историята на българската музика, последвано от турнето „Омиротворен“.

През 2009 г. Миро пуска първи сингъл от албума си „Убиваме с любов“, който впоследствие също се превръща в номер 1, а  през 2010 г. се отдава на активна почивка, изоставяйки работата върху втория си албум „Месия“.

През 2011, 2013 и 2014 г. певецът  става треньор в „Гласът на България“, като през 2013 г. участник от неговия отбор - Ивайло Донков -  печели вота на зрителите.

Песента на Миро „Върха на планината“ от албума "Месия", излиза през 2012 г. Едно от местата, където е сниман клипа, е пещера Проходна, в която се намират "Очите на Бога".

През 2013 г. певецът е посланик на Giorgio Armani за България и е под номер 8 в първата класация на сп. Forbes за български знаменитости. Същата година излиза песента му „Сувенир“, в чийто клип участва и малкият му племенник Давид.

През април 2015 г. Миро представя за първи път своя албум "Месия" на нетрадиционно място - в първата евангелска църква в София "Д-р Лонг".

На 29 януари 2017 г. Миро издава песента „Reverse“, в чиито видеоклип са използвани кадри от филма „Кредит“, а няколко дни след това излиза и песента „Гълъбо“, чийто текст е по стихотворението „Гълъбо“, от книгата на Вида Пиронкова „Броеницата на Вида“.

През пролетта на 2018 г. Миро представя режисьорския си дебют с песента си „Лошо скроен“. На 16 юни 2018 г. той печели цели три награди от Годишните Музикални Награди на БГ Радио за 2017 г. – за БГ текст, БГ песен и БГ видеоклип с песента „Гълъбо“.

През 2019 г. Миро и Койна Русева представят  на почитателите си съвместния проект „Нависоко“ по музика и текст на Биляна Ангелова и продуциран от Игор Марковски. След успеха му, се появява и втори такъв - „Ти защо си тук?“, по сценарии на Игор Марковски, с участието на Димо Алексиев. Песента е балада и разкрива дълбочината на гласа на Койна Русева и таланта на Миро. Видеото към песента е своеобразно продължение на "Нависоко". А финалът е отворен, което е предпоставка за трета песен- филм.

c