Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Дами с гориво в кръвта ще мерят сили в авто рали на 8 март в Добрич

За 16-и път през тази година, дамите с повечко горивни клети в кръвта ще премерят сили в традиционното Осмомартенско рали, организирано от Автомобилен спортен клуб „Мотоспорт”, СБА-клон Добрич и Община Добрич. Празничното рали в Добрич е посветено на 8 март – Международния ден на жената.

Тазгодишната надпревара ще се проведе на 8 март от 10:00 часа, в района на ресторант Green Palace (в градския парк "Св. Георги"). Желаещите да се включат за участие в състезанието могат да се регистрират и да получат допълнителна информация на телефон 0876078777 (до 7 март), записването може да се извърши и на място (до 9 часа) в деня на ралито.

Ето какво сподели за Про Нюз Добрич, Живко Вълчев - председател на СБА-Добрич:

"През тази година решихме да направим надпреварата по двете алеи пред ресторант "Чифлика" (Грийн Палас - бел. ред). Тъй като настилката на автополигона, който използвахме през минали години, е доста разбита, а в центъра на Добрич нямаше как да стане, решихме през тази година дамското рали да е на това място. Смятаме, че ще е удобно за състезателките.

Имаме подготвени стикери, а на място ще бъдат изтеглени билетите със състезателните номера. Смятаме този път да не разделяме автомобилите в отделни класове, тъй като практиката показва, че всяка от участничките идва със собствен автомобил.

Добре е участничките да дойдат навреме - поне 40-ина минути преди старта, за да можем да ги подредим кой след кого ще стартира, да им проведем инструктаж и пр. Състезателките ще имат възможност за предварителен тест на трасето, а състезателните отсечки ще са обозначени предварително и смятам, че ще се получи отново изключително атрактивна надпревара, както за участничките, така и за публиката.

Според регламента, дамите отново ще трябва да преодолеят определените състезателни дисциплини. Вече сме уточнили съдиите, които ще следят за нарушения, засичане на времената и поставяне на оценките. Разбира се, в края на ралито ще наградим и победителките."

Участничките трябва да представят валидна шофьорска книжка, валидна застраховка „Гражданска отговорност” и удостоверение за преминат технически преглед на автомобила, поясниха организаторите.

По време на юбилейното 15-о издание, в осмомартенското рали взеха участие рекорден брой състезателки - 19. "Надяваме се времето отново да е с нас през тази година", си пожелаха организаторите.

c