Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Мотористи с мащабно дарение за семейството на починалото дете от Кардам

Мащабна дарителска кампания „Помощ за децата от Кардам” проведоха вчера – на хубавите български празници Баба Марта и Сирни Заговезни, мотористите от мото клуб „Кан Аспарух 681” в Добрич. Те посетиха семейството в генералтошевското село заедно с организаторката на кампанията за подпомагане на семейството Вили Димитрова и дариха на децата и техните баба и дядо два телевизора, пералня, хладилник с фризер, холова гарнитура, отоплителна печка тип камина, както и голямо количество домашна посуда, дрехи, обувки и други консумативи, нужни на едно многочленно домакинство. Мотористите зарадваха децата и с мартеници и лакомства.

По време на мероприятието от мото клуб "Кан Аспарух "681 предадоха лично на Вили Димитрова сумата от 480 лв. Както Про Нюз Добрич писа, тя бе събрана предния ден в рамките на дарителска кампания по време на турнира по стрелба с бойно оръжие, организиран от мото клуб "Нощни вълци" във Варна. Средствата ще бъдат използвани за закупуване на ново жилище за децата.

Припомняме, че организаторите на кампанията „Помощ за децата от Кардам” решиха да закупят нова къща на семейството, тя вече е капарирана. Собственикът й направи много голяма отстъпка – от 10 000 на 6 500 лева.

9-годишният Стефан почина в дома си в с. Кардам на 27 октомври м. г. Две от сестрите му бяха лекувани в болница във Варна, едната бе в критично състояние с увреждане на сърцето. Другите три деца от семейството бяха приети в МБАЛ в Добрич. Майката на децата избяга от дома им, а баща им е в затвора. В момента за тях се грижат баба им и дядо им.

c