Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Три училища от област Добрич получиха книги от кампанията „Истории за споделяне“

През октомври 2019  година Kinder България организира национална инициатива, свързана с книгите и с четенето. В месеца на училищните библиотеки те дадоха старт на кампанията си „Истории за споделяне“. Задължително условие за осъществяване на дарението беше училището да има активна училищна библиотека с лице, което да отговаря за поддържането на библиотеката и книгите.  Второто условие бе то да се регистрира в сайта на Kinder, където чрез гласуване,  се определиха и 15-те победители.

С общите усилия на всички – ученици,учители, родители, приятели, близки и познати-  три от училищата в област Добрич успяват да секласират сред 15-те победители. Това са  ПГТО „Дочо Михайлов“ от Тервел, ФСГ „Васил Левски“ – Добрич и СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Добрич.

Наградата е дарения от избрани книги на стойност 3000 лева за училищната библиотека от предварително зададен списък с подходящи заглавия.

На 19.2.2020 г. и трите училища получиха наградите, с които обогатихасвоята библиотечна колекция.

„Нашата библиотека получи 250 книги на стойност 3000 лв. „За мен е много голямо удоволствие, че Kinder България са помислили точно за училищните библиотеки, тъй като те са свързани пряко с образователната дейност и са пръв помощник в училище“ –сподели за Про Нюз Добрич Нели Георгиева – библиотекар в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Добрич.

„Нашата библиотека е голяма, поддържана и много активна. Тук е светло, уютно и се създават приятелства. Записани са повече от 50 % от учениците в училище, които редовно и с удоволствие посещават библиотеката.“ – уточнява тя.

Нели Георгиева благодари на всички, които са се включили в кампанията и са помогнали дарението да стане факт.  „Книгата свързва всички.“, категорична е тя.

c