Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

„Есетере България” с отличия от Годишни награди за отговорен бизнес - 2019"

„Есетере България“ ЕООД получи две от отличията на "Годишни награди за отговорен бизнес - 2019" на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ).

Едната от наградите е първо място в категория „Най-добра социална политика на МСП“ . Другата е специалната награда „ENGAGE“ за социална дейност.

На церемонията присъства президентът Румен Радев. Той заяви, че инвестициите в хората са залог за успеха в бъдещето ни.

Радев каза, че е на церемонията, за да благодари на представителите на бизнеса и добави, че бизнесът, който работи прозрачно и постига успех не с нагласени обществени поръчки, а с инвестиция в човешкия капитал, с изграждане на конкурентоспособност, има нужда от подкрепата ни.

Той призова присъстващите с още по-голяма енергия да инвестират в младите хора в страната, които да може да останат в нея, за да работят за бъдещето й.

В 17-ото издание на националния конкурс за корпоративна социална отговорност бяха номинирани общо 108 проекта с кауза, осъществени през 2019 г. от 78 компании от всички сектори на икономиката в цялата страна.

Очакват се над 2 млрд. лева инвестиции по проектите в процес на сертифициране и 6000 нови работни места.

Предвижда се разкриването на близо 6000 нови работни места в секторите: производство, преработваща, автомобилна индустрия, здравеопазване и информационни технологии, каза вицепремиерът. Тя изтъкна, че условията за инвестиции в България са отлични и каза, че доказателство за това е позиционирането на България в международните рейтингови класации.

През 2019 г. по Закона за насърчаване на инвестициите Министерството на икономиката е сертифицирало над 30 проекта на обща стойност над 400 млн. лева с потенциал за близо 3000 нови работни места, съобщи вицепремиерът при връчването на голямата награда "Инвеститор на 2019 г."

c