Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

В ролята на посланици на доброто влизат третокласници от Добрич

По случай 1-ви март третокласници от добричкото средно училище „Св. св. Кирил и Методий“ ще влязат в ролята на посланици на доброто при гостуването си в двата центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания в Добрич.

Идеята на учениците от 3 "г" и тяхната преподавателка Лазаринка Лазарова е на 28-и февруари да поздравят малките си приятели, настанени в домовете за деца без родители, като влязат в ролята на сърцати артисти, споделиха от ръководството на учебното заведение.

"Облечени в празнични костюми те ще пеят, свирят, рецитират и танцуват, ще разкажат легендата за мартеницата и за българските обичаи, свързани с празника. По традиция чрез малките добротворци Баба Марта ще закичи с мартенички домакините с пожелания да са здрави, румени и засмени", разказа за чудесната идея Тодор Георгиев - директор на ХГ "Св. св. Кирил и Методий".

Децата в двата центъра ще бъдат зарадвани и с лакомства, осигурени от отзивчивите родители на третокласниците. Те не за пръв път насърчават собствените си деца и им оказват подкрепа при участието им в благородни и обществено значими каузи, споделиха още от ръководството на добричката Хуманитарна гимназия.

c