Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Капарират къщата за семейството на починалото дете от Кардам

Днес ще бъдат платени 1 000 лева капаро за къщата, която ще бъде закупена за семейството на починалото 9-годишно дете от генералтошевското село Кардам, съобщи организаторът на благотворителната кампания Вили Димитрова. Събирането на средства продължава.

Както Про Нюз Добрич писа, намерена е подходяща къща в Кардам, в която да се премести да живее почерненото семейство. Собственикът й прави много голяма отстъпка – от 10 000 на 6 500 лева. Вчера не достигаха 2 500 лева. Средства се набират чрез банкова сметка, поставени в Генерал Тошево и Добрич кутии, акция се провежда и в чужбина.

Вили Димитрова сподели, че има дарения на нов бойлер, пералня, два телевизора, кухненски шкафове, както и предложение за още малко мебели. Ще са необходими строителни материали, тъй като къщата ще се нуждае от сериозен ремонт.

„Бъдете сигурни, че всяка стотинка отива само и единствено по предназначение! Всяка помощ е добре дошла!”, допълни организаторката на кампанията.

Припомняме, че 9-годишният Стефан почина в дома си в с. Кардам на 27 октомври м. г. Две от сестрите му бяха лекувани в болница във Варна, едната бе в критично състояние с увреждане на сърцето. Другите три деца от семейството бяха приети в МБАЛ в Добрич. Майката на децата избяга от дома им, а баща им е в затвора. В момента за тях се грижат баба им и дядо им.

c