Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Ученици в Добрич заявиха "Не на насилието в училище и в семействата!"

В "Деня на розовата фланелка" осмокласниците от СУ "Димитър Талев" се включиха в тренинг на тема "Не на насилието в училище и извън него", организиран от Център за личностно развитие, функциотиращ в училището, съобщиха оттам.

Участниците се включиха в забавната игра "Влез в обувките на другия". Представиха по атрактивен начин своите герои, дискутираха по темата "Какви могат да бъдат думите?", "Кои думи създават приятелства, кои думи окуражават хората?", "Могат ли думите да нараняват, да ни задушават, а добрите думи да ни радват и благославят".

В хода на дейността участниците в тренинга се включиха и в играта „Съчиняване на добрата приказка“. Задачата пред тях бе да се упражнят в използването на добри думи, преценявайки сами, кои думи са добри и доразвивайки историята в своята приказка.

Така постепенно в хода на работата „Приказката за приятелството и доверието“, с еднакво начало, получи различно развитие и сюжет, но финалът винаги бе позитивен, споделиха от Центъра за личностно развитие .

c