Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Кметът на Ген. Тошево е избран за член на УС на НСОРБ

Кметът на община Генерал Тошево Валентин Димитров е избран за член на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/ на състоялото се днес в София 33-о Общо събрание на организацията, съобщават от кметството. След гласуване от 265 общини от страната са избрани 23-ма членове на УС.

Кандидатурата на Валентин Димитров беше издигната от делегатите на 35 общини на форума, организиран от НСОРБ за Североизточен район, провел се на 6 февруари във Варна. Събитието беше част от програмата на Сдружението за подкрепа на новите изборни лица, които встъпват в местната власт в мандат 2019-2023 г.

Градоначалникът на Генерал Тошево посочи, че приоритет в работата му като член на УС на НСОРБ ще бъде финансовата децентрализация за силна местна власт и решаване на проблемите във ВиК сектора.

НСОРБ е официалният представител на местната власт в 261 междуведомствени органи – консултативни съвети, комитети за наблюдение, комисии, работни групи и др. В оперативната им работа участват над 550 представители от близо 200 общини.

c