Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Има готовност в болницата в Каварна да бъдат настанени завръщащите се от Италия ученици

В Каварна е направена организация учениците от Професионалната земеделска гимназия "Климент Тимирязев", които тази нощ се очаква да се върнат от Италия, да бъдат транспортирани до морския град и там да бъдат настанени в болницата, ако е необходимо, научи Про Нюз Добрич.

Както съобщи по-рано премиерът Бойко Борисов правителственият „Ербъс“ ще бъде изпратен, за да прибере 20-те гимназисти, които се намират на 20 км от Милано в Ломбардия.

В самолета няма да има стюардеси, а вместо това на борда ще се качат лекари. Те ще бъдат оборудвани със специалните облекла, които предпазват от коронавирус. Със същото облекло ще са и пилотите на „Ербъс“-а. От Външно са се свързали с родителите на децата и са ги информирали, че самолетът ще кацне директно във Варна.

Пращат правителствения “Ербъс” да прибере от Италия учениците от Каварна

Предвижда се на летището във Варна да бъде изпратен автобус, с който децата ще бъдат транспортирани до Каварна. Ако е необходимо, има готовност те да бъдат настанени в едно от крилата на вътрешното отделение на МБАЛ-Каварна, където да останат за периода на карантина.

Според информацията на началника на РУО Жоро Тошков, гимназистите са в добро здравословно състояние.

c