Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Спад на бракониерските набези из горите в Добричко

По два акта са съставени на нарушители, задържани в горските територии на ДГС - Добрич и ДЛС - Тервел, презизминалата седмица, съобщават от Североизточното държавно предприятие. Горските патрули от ДЛС - Тервел са конфискували два пространствени кубика незаконно изсечена дървесина. 31 проверки са извършени в ДГС-Генерал Тошево.

Очевидно, масираното полицейско присъствие по време на специализираните операции на жандармерия, прокуратура, горска стража и полиция, които се проведоха на територията на цялата област, са имали и превантивен ефект. За сравнение, само до средата на месец януари т.г., количеството съставени актове и конфискувана техника са значително повече, според официално изнесената от СИДП информация.

През тази седмица (от 17 до 24.02 т.г.), общият брой на извършените проверки от служителите в системата на СИДП е 956. Съставени са 21 акта и 5 констативни протокола по Закона за горите. Задържани са 23,50 пространствени кубически метра дърва за огрев, три каруци, кон и моторни триони.

Над 3 кубика дърва за огрев са прибрали от бракониери служители на ДГС-Варна и за деянието са им съставили четири акта и един протокол. 50 са проверките в ДГС-Цонево,

c