Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

За здраве подаряват мартеници в Каварна

„Да са живи, здрави, румени и засмени!“ С такъв поздрав, сръчните каварненски жени от „Съюз на пенсионерите 2004- Каварна“ подаряват мартеница на всеки жител, спиращ се да се полюбува на красивите творения, представени на традиционния мартенски базар със собственоръчно изработени от майсторките на мартеници.

Сред първите посетители е била Елена Балтаджиева - кмет на Община Каварна, съобщиха от местната администрация. Градоначалничката е благодарила на майсторките, за усърдието с което поддържат традицията и я предават на по-младите.

На 25 февруари от 10:30 часа пред фонтаните на централния градски площад, членовете на „Съюз на пенсионерите 2004- Каварна“ заедно с ученици от ПЗГ "Кл. Арк. Тимирязев", за поредна година ще са част от мартенското украсяване на дръвчета с мартеници.

Организаторите отправят покана към всички желаещи, да се присъединят към доброволците и да допринесат за красивото аранжиране на централната градска част в червено-бяло - за здраве, за радост на жителите и гостите на Каварна, както и за много късмет.

c