Водещи новини - дясно Общество

Сирак от Добрич с безплатен шофьорски курс

Младеж от Добрич с ограничени финанси е записан и ще изкара безплатен шофьорски курс. Таксите и всички допълнителни разходи се поемат от известно обществено сдружение. То ще плати обучението и на трима младежи от Дупница, казаха представители на организацията на среща с вече одобрените и инструктори.

След като минат обучението по норматив и вземат изпитите си успешно, младежите, които са без родители или само с един, ще бъдат консултирани кариерно и насочени към допълнителни образователни програми. По време на обучението си те ще бъдат напътствани от ментор, чиято цел е да им помогне не само с усвояването на теоретичния материал, а и с други трудности, които младежите срещат при обучението си и в живота.

Младежите, които са навършили 18 години, каквото е изискването, за да получат свидетелство за правоуправление, вече се запознаха със своите ментори в автошколите, където ще карат курсовете.

„Идеята ни е да даваме шанс и да помогнем както със средства, така и с контакти на млади хора, които са навършили 18 години и нямат възможности. Много голяма част от тези млади хора влизат в живота без каквато и да е подготовка, без знания и умения. Те дори нямат шофьорска книжка, която би им позволила на първо време да карат такси например“, казаха на срещата в Дупница инициаторите на безплатните курсове за младежите сираци.

Източник: standartnews.com

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *