Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Няма опасност за живота на пострадалия озеленител от Добрич

Към момента животът на пострадалия при трудова злополука 46-годишен озеленител от Добрич е извън опасност. Това съобщи за Про Нюз Добрич д-р Руслан Николов, началник на Отделението по неврохирургия на Многопрофилната болница за активно лечение, където раненият вече е прехвърлен.

Припомняме, че работникът в общинско предприятие „Устойчиви дейности и проекти” падна от каросерията на камион по време на изпълнението на служебните си задължения. Трудовият инцидент стана в петък сутринта в района на паметника на Хан Аспарух докато екип от дейност „Озеленяване” събирал листа. При потегляне на камиона мъжът паднал от каросерията от около метър и половина височина. Паднал е назад, при което е ударил главата си.

Д-р Николов посочи, че мъжът е с две сериозни травми – черепно-мозъчна и гръдна. Озеленителят е с фрактури на черепа и основата на черепа, с контузии на главния мозък и белия дроб. При приемането му направи гърч, имаше и други проблеми, но те вече са овладяни, обясни неврохирургът. Той допълни, че ако всичко върви добре през следващите 10-ина дни, мъжът ще бъде изписан, но продължително време ще бъде неправоспособен.

Снимката е илюстративна

c