Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Шефовете на Lafka: Спираме

Ръководството на Lafka: Спираме оперативната си дейност заради законовите ограничения и въвеждането на държавен монопол

Влезлите в сила на 21.02.2020 г. нови рестриктивни законови ограничения в областта на лотарийните игри и въвеждането на държавен монопол водят до значителен спад на продажбите в търговската мрежа на Lafka и до практическа невъзможност за нормалното функциониране на дружеството.

Поради тази причина "Лафка Маркет" АД преустановява оперативната си дейност.

Фалира Lafka – наемател на много от спирките в Добрич, затварят от утре?

Дружеството разполага с достатъчен финансов ресурс за погасяване на своите задължения в най-кратки срокове, това гласи официалното съобщение от ръководството на "Лафка Маркет" АД.

Припомняме, че от 2014 година близо 20 автобусни спирки в Добрич бяха отдадени под наем на компанията „Табак маркет” и там бяха разкрити обекти на Lafka. Такива има и на много други места в града, както и в други градове от областта. През 2014 г. „Табак маркет” АД спечели общински търгове за поставяне на павилионите „Lafka” на 12 места в града, а по-късно и още 6. Фирмата се ангажира с изграждането и на заслони за чакащите пътници, да ремонтират в случаи на вандалски прояви и да поддържат чисти пространствата около търговските обекти. Отпусканата площ за една „Lafka” бе 6 кв. м.

Какво сменя Lafka в Добрич

В събота проверката на Про Нюз Добрич показа, че клиентите биват информирани за временен проблем с доставката на преса. Служителите на Lafka обясниха, че са информирани, че спряното зареждане на вестници и списания е временно и се дължи в промяна на доставчика им за територията на област Добрич.

Част от обектите на Lafka в града са франчайз.


c