Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Обектите на Lafka в Добрич са запечатани

Обектите в Добрич на най-голямата търговска верига у нас Lafka от днес са затворени и запечатани, установи проверка на Про Нюз Добрич.

На тях има бележка, в която се казва, че „Съгласно заповед на изпълнителните директори, обектът е временно затворен. При въпроси, моля обърнете се към отговорния за обекта МР”. Под текста стоят подписите на изпълнителните директори на “Лафка Маркет” АД Цветан Нейчев и Виктор Налбантов.

Не работи и обектът на Lafka в голям хипермаркет в града.

Както по-рано съобщихме, днес от  “Лафка Маркет” АД съобщиха, че дружеството спира оперативната си дейност заради законовите ограничения и въвеждането на държавен монопол. „Влезлите в сила на 21.02.2020 г. нови рестриктивни законови ограничения в областта на лотарийните игри и въвеждането на държавен монопол водят до значителен спад на продажбите в търговската мрежа на Lafka и до практическа невъзможност за нормалното функциониране на дружеството. Дружеството разполага с достатъчен финансов ресурс за погасяване на своите задължения в най-кратки срокове, гласи официалното съобщение от ръководството на “Лафка Маркет” АД.

"Лафка" бе един от основните дистрибутори на талони на "Национална лотария". Преди дни изтече oфициaлният законов срок, в кoйтo тaлoнитe oт лoтaриятa нa Вacил Бoжкoв трябвaше дa бъдaт изтeглeни oт вcички търгoвcки oбeкти. Освен талони от лотарията и печатни издания "Лафка" продава също цигари, захарни и шоколадови изделия и други дребни стоки. Веригата има повече от 2000 пункта и павилиона из страната, част от тях са франчайз.

Веригата е концесионер и на спирки за градския транспорт в страната, включително и в Добрич. В нея работят над 1000 служители.

c