Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Опашки за регистриране на газовите системи на колите в Добрич

Опашки от десетки чакащи автомобили задръстиха районите около пунктовете за извършване на годишен технически преглед, сертифицирани за проверка на газовите инсталации в град Добрич.

Проверка на Про Нюз Добрич показа, че масово шофьорите бързат да получат документ, за да регистрират в КАТ допълнително монтираните в автомобилите си газови инсталации. През тази седмица, натовареността в лицензираните пунктове на територията на Добрич е била висока, но в почивния съботен ден, когато собствениците на автомобили могат да отделят повече време за чакане, натовареността е "като опашка за банани по соца", коментираха служители в един от пунктовете за ГТП. От сутринта има много чакащи и едва ли ще успеем да обслужим всички до края на днешния ден, изразиха опасения служителите, заради увеличаващият се брой автомобили.

Въпреки, че проверката на газовата инсталация е по-кратка от стандартния годишен технически преглед, работещите се съмняват, че ще успеят да приключат с обслужването на всички чакащи до края на работното време в съботния ден.

Започна акция спрямо автомобилите с нелегални газови уредби

Справка в сайта на Асоциацията на Българските автогаз сервизи сочи, че на територията на град Добрич, пунктовете, сертифицирани за извършване на първоначален преглед на АГУ са:

  • СУАБ СБА ЕООД КЛОН ДОБРИЧ - на бул."РУСИЯ" № 61 А
  • ПЪТНИЧЕСКИ ПРЕВОЗИ ЕООД - на ул. "Поп Богомил" № 3
  • МАНЕВ И СИН ООД - на ул. "Калиакра" № 65
  • СПЕЦИАЛИЗИРАНИ ПРЕВОЗИ 05 ГТП ЕООД - на ул. "Бойчо Огнянов" № 6

Снимката е илюстративна

c