Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Кикбокс дами от Каварна участват на SENSHI 5

Каварненските кикбоксьорки Едже Демирова и Дилек Серветова - избрана за Спортист на Каварна за 2019 г, се включиха за участие в семинарната програма по време на Международния турнир KWU International Professional league, който се провежда в Двореца на културата и спорта във Варна. Събитието е част от петото издание на елитната бойна верига SENSHI.

Семинарът е насочен към инструктори, състезатели и съдии и се провежда по правилата на Международната професионална лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League). Успешно преминалите обучението получават диплома. В трите семинарни дни са предвидени общо 7 тренировки, като три от тях са по Иайдо. Останалите ще бъдат водени от ВИП гости и световни бойни легенди в лицето на холандските величия Ернесто Хуст, Петер Артс и Семи Шилт, както и сериозното руско присъствие в лицето на Шихан Рамил Габасов и Шихан Александър Пичкунов. Най-ярките български имена сред инструкторите са Шихан Иво Каменов – изпълнителен директор на Международната професионална лига на Световния киокушин съюз и председател на Националната асоциация на бойните спортове в България, както и Шихан Асен Асенов – член на УС на Българската карате киокушин федерация и първият златен медалист от Европейско първенство по киокушин за България.

Двойно повече участници бяха регистрирани още в първото занимание от семинара в сравнение с лагера през месец октомври 2019-та. Една от залите на Двореца на културата и спорта във Варна едвам побра представители на клубове не само от цялата страна, но и много чуждестранни бойци. Съвместна тренировка направиха много представители не само от кикбокса, но и състезатели по карате киокушин, споделиха организаторите.

Разбира се, с най-голям интерес се очаква тазгодишното бойно шоу, което ще се проведе на 22-ри февруари в Двореца на културата и спорта във Варна.  И през тази година, сред почетните гости са три холандски кикбокс величия – четирикратните шампиони на К-1 Ернесто Хуст и Семи Шилт, както и трикратният първенец на К-1 Петер Артс.

Елитната бойна гала SENSHI 5 ще предложи на феновете общо 9 мача в стиловете KWU SENSHI, KWU Full Contact, WAKO PRO K-1, WAKO PRO Low kick, а рефери на част от тях ще бъдат специалните гости на събитието – холандските кикбокс величия Ернесто Хуст, Семи Шилт и Петер Артс, както и генералният секретар на Световния киокушин съюз KWU Шихан Александър Пичкунов.

Освен в Двореца на културата и спорта във Варна, гала представянето може да се наблюдава в ефира на MAX SPORT 2, а безплатно - по международната онлайн телевизия FITE.TV, както и на www.boec.com.

Източник: boec.com

c