Вторник, 19 март 2024

19.03.2024

Последвайте ни

Фалира Lafka - наемател на много от спирките в Добрич, затварят от утре?

Нaй-гoлямaтa търгoвcкa вeригa у нac Lafka вероятно щe oбяви фaлит. Тя има нaд хиляда oбeктa и още почти толкова франчайз.

От 2014 година близо 20 автобусни спирки в Добрич бяха отдадени под наем на компанията „Табак маркет” и там бяха разкрити обекти на Lafka. Такива има и на много други места в града, както и в други градове от областта.

През 2014 г. „Табак маркет” АД спечели общински търгове за поставяне на павилионите „Lafka” на 12 места в града, а по-късно и още 6. Фирмата се ангажира с изграждането и на заслони за чакащите пътници, да ремонтират в случаи на вандалски прояви и да поддържат чисти пространствата около търговските обекти. Отпусканата площ за една „Lafka” ще бъде 6 кв. м.

Тази вечер „24 часа” и други медии съобщиха, че от утре Lafka  затваря своите обекти. Информацията не е потвърдена официално и се разпространява от печатни национални издания, които няма да могат да достигнат до читателите си чрез обектите на Lafka.
Официално писмо обаче до издателите все още няма, отбелязва „24 часа”.

Такава информация няма на сайта на Lafka. Проверка на Про Нюз Добрич тази вечер показа, че на обектите от веригата в Добрич няма съобщения, че от утре няма да работят.

Слухът, че краят на Националната лотария ще провокира сериозни проблеми и в близо 2-та хиляди обекта на Lafka, в която се продаваха талоните от различни нейни игри, тръгна сутринта от сайт, близък до Валери Симеонов.
Лидерът на НФСБ е идеологът на промените в Закона на хазарта, с който бе затворена компанията, в която най-богатият българин Васил Божков бе съдружник, твърди „24 часа”..
Според финансисти почти 50 процента от приходите на Lafka идват от билетите на “Национална лотария". Във веригата се продават освен всички български издания, цигари, захарни изделия.

c