Вторник, 19 март 2024

19.03.2024

Последвайте ни

"Добруджа 07" поведе на "Хебър", но спря победната си серия

Носителите на Суперкупата на България - "Хебър" надиграха в собствената си зала гостуващият тим "Добруджа 07" с 3:1 (21:25/ 25:20/ 25:19/ 25:18). Заради високия залог и за двата тима, свързан с класирането в първенството, срещата се очакваше като своеобразно дерби на върха в мъжката волейболна Суперлига - между вторият и третият.

Едва ли е останал привърженик на някой от двата тима, който да не е стискал яко палци в отделните части на четригеймовата среща. Домакините не стартираха добре мача, а гостите определено не бяха дошли за да правят подаръци. Очевидните проблеми в намирането на удачно темпо в играта на тигрите ги постави в ролята на догонващи в резултата - за ужас на пълната с техни фенове зала "Васил Левски". За опитния Иван Станев не беше проблем да мотивира съотборниците и "Добруджа 07" се възползва по най-добрия начин от слабостите на противника, спечелвайки убедително първата част.

Въпреки усилията на треньора на "Хебър" да накъсва с прекъсвания играта, "зелените" продължиха да поддържат темпото и през втората част на двубоя. Печелившият ход за треньорския щаб на домакините се оказа включването в игра на Агонцев. От средата на втората част, домакините успяха да успокоят напрежението в играта си и обърнаха тенденцията, поемайки водачеството в резултата. Решаващият пробив, "Хебър" реализира след 18-ата точка, когато успя да реализира пробив и поведе с 22:18, а с това и доведе до изравняването в геймовете.

Следващите две части бяха доста динамични, като гостите имаха своите възможности за обрат, но след смяната на Братоев, "Хебър" заигра значително по-стабилно. Гънтър, Алексиев и Тодоров бяха на познатата висота, а грешките в на тима в отделните зони бяха минимизирани. Страхотно спортменство показаха един към друг играчите на двата тима, като на няколко пъти пъти в последната четвърта част признаха спорни съдийски отсъждания, в полза на противника. На фона на нерабитещата система за видеонаблюдение в залата, това беше още по-впечатляващо. В крайна сметка, "Добруджа 07" не успя да продължи победната си серия и си тръгна с един спечелен гейм пред една от най-трудните за гостуващите тимове зали - пазарджишката.

За играч на мача беше избран разпределителят на домакините - Любомир Агонцев.

За "Хебър" това е четиринадесета победа в първенството, като с актив от 41 точки, пазарджиклии продължават да са на втората позиция във временното класиране. Независимо от поражението, за момента "Добруджа 07" запазва временната трета позиция с 36 точки. Дали и след изиграването на останалите срещи от 17-и кръг, "зелените" ще са все още трети, ще стане ясно след края на утрешната среща, в която преследвачите от "Монтана" приемат волейболистите на "ЦСКА". Преди седмица, "виолетовите" разгромиха "Хебър" у дома, но дали и на 22-ри ще успеят да го сторят срещу "червените", зависи от играта и на "ЦСКА".

Крайно любопитна ще е и предстоящата среща в 18-и кръг за възпитаниците на Петър Шопов - на 29 февруари, когато в зала "Добротица" "зелените" приемат прекия конкурент за третата позиция - "Монтана".

Кадри - DiemaSport2

c