Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

23-ма са задържани в рамките на денонощие в област Добрич

Общо 23 души са задържани при специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност и транспортните произшествия в община Балчик и при проведени активни мероприятия на територията на РУ на МВР в Албена и Първо РУ в Добрич. Това съобщи на брифинг изпълняващият длъжността ръководител на Окръжна прокуратура Златко Тодоров. Акцията се проведе в рамките на 24 часа – от 8 часа вчера до 8 часа днес под ръководството на Окръжна прокуратура.

В хода на операцията в община Балчик полицейските служители са проверили общо 220 граждани, 6 от които от криминалния контингент и двама с две и повече висящи досъдебни производства. Извършена е и проверка на 8 заведения, хазартни зали и магазини. На изградените контролно-пропускателни пунктове са проверени 182 моторни превозни средства. Съставени са 8 акта за установяване на административно нарушение, 35 глоби по фиш и 2 електронни фиша по Закона за движение по пътищата.

При проведени активни мероприятия на територията на РУ-Албена и Първо РУ в Добрич са проверени 376 души, от тях 44 от криминалния контингент, както и 284 автомобила, 22 заведения, хазартни зали и магазини. Извършени са проверки на 10 души с две и повече производства. Образувани са 11 наказателни производства.

Директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Никола Панчев съобщи, че направеният анализ след извършените четири специализирани полицейски операции сочи, че има спад на извършените престъпления до момента в сравнение със същия период на м. г. с малко над 10 процента. От 7 февруари до сега има 47 образувани наказателни производства, от които 36 бързи и те са с установени извършители на престъпленията, посочи Златко Тодоров.

c