Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Отоплени автоспирки ще изгради за учениците Община Тервел

Изграждане на затворени, пригодени за отопление автоспирки през зимния период ще изгради Община Тервел. Това е предвидено в Програмата за управление на срока на мандат 2029-2023 година на кмета инж. Симеон Симеонов, която ще бъде внесена на предстоящото заседание на Общинския съвет. Предвижда се такива спирки да бъдат изградени във всички населени места, в които има пътуващи ученици. Съоръженията ще бъдат декорирани с дидактични материали.

В Програмата е залегнало стартиране на подмяната на водопроводната мрежа в с. Орляк, както и да продължаване на подмяната й в селата Зърнево, Безмер, Нова Камена, Коларци и др. Ще бъдат укрепени три свлачища и ще се ремонтира пътната настилка в периметъра им. За целта Община Тервел ще кандидатства пред междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.

Ежегодно осигуряване на финансов ресурс за проучване на крепостта "Палматис" е залегнало в Програмата за управление за мандата. След приключване на разкопките на базиликата ще се предприемат мерки за прехвърляне на собствеността на крепостта на община Тервел и подготовка на проект за социализация и експониране на обекта. Община Тервел предвижда подобряване на достъпа до скалните манастири и места за наблюдение на биоразнообразието на Суха река, изграждане на нова атракция в двора на общинския музей и на паметник на Васил Левски.

В Програмата за управление е залегнало и организирането и провеждането на нов двудневен Фестивал на бялата жътва в Тервел и Крушари. За финансирането му ще се кандидатства с проект пред МИГ „Тервел-Крушари”.

c