Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Представят в Добрич книгата „Останете живи” по покана на депутатите от ГЕРБ

По покана на депутатите от ГЕРБ в Добрич ще бъде представена книгата „Останете живи”

   По покана на народните представители от ГЕРБ вицеадмирал Пламен Манушев и Даниела Димитрова на 17 февруари, понеделник, в Добрич ще гостува Георги Стоянов, за да представи пред млади хора от града книгата си "Останете живи". Инициативата е по повод международния Ден на доброто 17 февруари.

   На Деветите "Годишни награди за пътна безопасност", в категория "Журналистически материали, публикации в пресата, журналисти, предавания и медии отразяващи проблемите на пътната безопасност" той бе отличен с първа награда  като автор и издател на книгата "Останете живи", посветена на каузата да се спре войната по пътищата.

   Журналистът е провокиран от "черната статистика" по пътищата. Книгата му акцентира върху човешкия фактор за войната по пътищата и разказва истории на хора, участвали или засегнати по един или друг начин от пътнотранспортно произшествие – участници в инциденти, свидетели на катастрофи, полицаи, близки и приятели на загинали и ранени, очевидци.

   „Надеждата ми е, че, четейки историите, младите българи ще се поставят на тяхното място и това ще им помогне да формират още сега своя инстинкт за самосъхранение, както и за съхранение на чуждия живот”, споделя авторът.

   Наред с истинските истории, които са събрани в изданието, то предлага на читателите и статистически данни, показателни за тенденциите при пътнотранспортните произшествия, както и полезни за младите хора съвети за действие при катастрофи и за оказване на помощ на пострадали.

   До този момент изданието е презентирано в различни градове от страната и стана част от библиотеките на десетки училища.  В Добрич книгата ще бъде представена в три учебни заведения:

  • 10:40 ч. – ПГ по транспорт, обслужване и лека промишленост
  • 12:30 ч. СУ „П. Р. Славейков”
  • 13:50 ч. – ПГ по туризъм „П. К. Яворов”
c